Weer Lido di Jesolo
Weer en klimaat, tips & informatie

Het weer in Lido di Jesolo kenmerkt zich door zonnige en warme zomerdagen, waarbij temperaturen vaak rond de 25 tot 30 graden Celsius liggen, en milde winters met gemiddelde temperaturen variërend tussen 5 en 12 graden Celsius. De aangename mediterrane klimaatomstandigheden maken Lido di Jesolo het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers die willen genieten van de prachtige Adriatische kust.

Weer Lido di Jesolo

In de betoverende regio Lido di Jesolo heerst een aangenaam mediterraan klimaat dat de perfecte setting vormt voor ontspanning en verkenning. Met zonnige en warme zomers, waarbij de thermometer vaak de 25 tot 30 graden Celsius bereikt, en milde winters met gematigde temperaturen tussen 5 en 12 graden Celsius, biedt het weer hier een uitnodigende omgeving het hele jaar door.

Of je nu geniet van zonnige dagen aan het strand in de zomer of de charmante straten verkent tijdens de wintermaanden, het weer in Lido di Jesolo draagt bij aan de veelzijdige aantrekkingskracht van deze prachtige Italiaanse kustplaats.

Alles over Lido di Jesolo

Klimaat Lido di Jesolo

Lido di Jesolo, gezegend met een mediterraan klimaat, omarmt reizigers met warmte, zonneschijn en een constante uitnodiging om te genieten van de betoverende omgeving. Hier duiken we dieper in het klimaat van deze Italiaanse badplaats en ontdekken we waarom het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming is.

De zomers in Lido di Jesolo zijn synoniem met zonovergoten dagen en verkwikkende warmte. Tussen juni en september kunnen bezoekers genieten van temperaturen die vaak schommelen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Deze periode is ideaal voor liefhebbers van zon, zee en strand, waarbij de kustlijn tot leven komt met activiteiten, festivals en een bruisende sfeer.

Terwijl de wintermaanden in Lido di Jesolo wat koeler zijn, blijft het klimaat mild en aangenaam. De gemiddelde temperaturen variëren tussen de 5 en 12 graden Celsius van december tot februari. Dit seizoen biedt een rustigere atmosfeer, perfect voor gezellige wandelingen langs de boulevards, het verkennen van de lokale cultuur en het ontdekken van de sfeer van de regio zonder de drukte van het hoogseizoen.

De lente en herfst brengen een aangename overgang tussen de extremen. In maart tot mei en oktober tot november biedt Lido di Jesolo een milde en aangename temperatuur, waardoor het de ideale tijd is voor reizigers die de voorkeur geven aan gematigde weersomstandigheden. Deze seizoenen laten de natuur opbloeien en creëren een kleurrijk landschap langs de kust.

Het mediterrane klimaat van Lido di Jesolo wordt gekenmerkt door de invloeden van de Adriatische Zee. De zee fungeert als een regulerende factor, waardoor extreme temperatuurschommelingen worden gematigd. De nabijheid van het water draagt bij aan de aangename en uitnodigende sfeer die de regio kenmerkt.

Kortom, het klimaat van Lido di Jesolo vormt een essentieel onderdeel van de betovering van deze kustplaats. Met zijn mediterrane karakter omarmt het reizigers met vriendelijke temperaturen, waardoor het een tijdloze bestemming is die het hele jaar door een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent aan de adembenemende Adriatische kust.

Weer Lido di Jesolo per maand

Weer Lido di Jesolo Januari

0° tot 6°

Weer Lido di Jesolo Februari

1° tot 8°

Weer Lido di Jesolo Maart

4° tot 12°

Weer Lido di Jesolo April

8° tot 17°

Weer Lido di Jesolo Mei

13° tot 21°

Weer Lido di Jesolo Juni

16° tot 25°

Weer Lido di Jesolo Juli

18° tot 27°

Weer Lido di Jesolo Augustus

18° tot 27°

Weer Lido di Jesolo September

15° tot 24°

Weer Lido di Jesolo Oktober

10° tot 19°

Weer Lido di Jesolo November

5° tot 12°

Weer Lido di Jesolo December

1° tot 7°